Haber

Bursa Yıldırım’da atık yağlar suya dönüşüyor

BURSA (İGFA) – Yıldırım Belediye Lideri Oktay Yılmaz, ilçede sıfır atık şuurunun yaygınlaştırılması ismine öncü projelere imza attıklarını söyledi. Türkiye’de her yıl yaklaşık 2 milyon ton bitkisel yağ tüketildiğini tabir eden Belediye Lideri Oktay Yılmaz, “Bu yağların kullanımı sonucunda ise yıllık olarak yaklaşık 400 bin ton atık yağ oluştuğu varsayım edilmektedir. 1 litre atık yağ, 1 milyon litre içme suyunu kirletiyor. Mevcut su kirliliğinin yüzde 25’i atık yağlardan kaynaklanmaktadır. Dünya su kıtlığı ile karşı karşıya. Suyumuzu tasarruflu kullanmak ve kaynaklarımızı korumak zorundayız.

Yıldırım Belediyesi olarak, bu manada suyumuzu korumak için çalışmalar yürütüyoruz. Atık yağlarınız suya dönüşüyor sloganıyla 1 litre atık yağ getiren vatandaşlarımıza 10 litre su ikram ediyoruz. Bu kampanya ile hudutlu olan su kaynaklarımızı korurken, vatandaşlarımızın da bilinçlenmesini sağlıyoruz. Bu alanda fark oluşturan projelerimizi artırarak, öncü belediye olmayı sürdüreceğiz. Bu çalışma bir belediyecilik hizmetinden çok bizim gelecek jenerasyonlara borcumuzdur. Unutmayalım ki yeşil ve pak bir dünya atalarımızın bize mirası değil, çocuklarımızın emanetidir” diye konuştu.

30 Kasım’a kadar sürecek kampanya kapsamında 1 litre atık yağ toplayıp gruplara teslim eden tüm vatandaşlara 10 litre su ikram edilecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu