Haber

Akıllı Şehir Projesi Konferansı Antalya’da Gerçekleştirildi

Antalya Büyükşehir Belediyesi İstanbul’un 8 ülkeden 28 katılımcının yer aldığı Matchup Projesi kapsamında Akıllı Şehir Projesi Konferansı düzenlendi. Konferansta antalyaTürkiye’nin dijital şehir olma yolunda ilerlediği vurgulandı.

Akıllı güç, akıllı ulaşım, akıllı altyapı ve bilgi iletişim teknolojileri girişimleriyle antalya MAtchUp Akıllı Şehir Projesi Final Konferansı, Türkiye ve Türkiye’de akıllı şehirlerin artmasını destekleyen Horizon 2020 MAtchUp projesi kapsamında gerçekleştirildi. Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansa, antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cansel Tuncer ve proje ortakları katıldı. Konferansın açılışında konuşan Tuncer, şunları söyledi: antalyaBüyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen MAtchUp Projesi ile depolamalı güneş enerjisi santralleri, akıllı ev otomasyonu, akıllı ulaşım sistemleri, elektrikli araçlar, akıllı trafik yolları ve bir dizi sürdürülebilir yenilikçi çözümün hayata geçirildiğini kaydetti.

ANTALYA AÇIK BİLGİ PORTALI DA SİSTEME EKLENDİ

Cansel Tuncer, projenin teknolojinin sağladığı yenilikler ve veri analitiği gibi ileri teknolojik araçları kullanarak insanlar, altyapılar ve kaynaklar arasında daha uygun bir etkileşim sağlamayı hedeflediğini belirtti. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cansel Tuncer, “Sadece antalyaTürkiye’de değil Türkiye’de akıllı şehirlere erişime katkı sağlayan MAtchUp Projesi ile teknoloji, ulaşım ve enerji alanlarındaki yenilikçi çözümlerimizi ve deneyimlerimizi paylaşarak şehirlerin dönüşümüne destek olacağız. antalya Büyükşehir Belediyesi olarak trafik kontrol merkezi, elektronik gemi kontrol sistemi, çevreci çiftçi kartı gibi birçok akıllı şehir uygulamamıza Antalya açık bilgi portalımızı da ekledik. Şeffaf, demokratik ve hesap verebilir yönetim anlayışımızla Antalya’nın açık bilgi portalı üzerinden kentle ilgili bilgileri vatandaşa ücretsiz sunarak çağdaş bir dijital kent olma yolunda ilerliyoruz. Akıllı şehirlerin başarısı sadece teknolojiye dayalı olmayıp, işbirliği ve katılımda da çok değerli bir değere sahiptir.

PROJE ORTAKLARINDAN SUNUM

Daha sonra Antalya Büyükşehir Belediyesi MAtchUp Proje ekibi uygulamalar hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Konferansta proje ortakları, iklim nötr şehirler için gerçek pozitif güç bölgeleri, elektrikli araç şarj istasyonlarının konumlandırılması, Antalya açık veri portalı, akıllı şehirlerde toplumsal farkındalık ve güç dönüşümü, akıllı ve sürdürülebilir şehirler yaratma konularında sunumlar yaptı. Konferansın sonunda Antalya Büyükşehir Belediyesi Avrupa Birliği İşleri ve Projeler Şube Müdürü Güliz Yaman katılımcılara plaket takdim etti. Akıllı Şehir Projesi Final Konferansı, katılımcıların ve proje ortaklarının hatıra fotoğrafı çekmesiyle sona erdi.

Kaynak: ANKA / Teknoloji

golbasi-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu