Haber

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 16. Zirvesi başladı: Cumhurbaşkanı Erdoğan aile fotoğrafına katıldı

yoğun diplomatik trafiğini sürdürüyor.

Geçtiğimiz ay Gazze’de başlayan çatışmaların ardından diplomatik trafiğini artıran Cumhurbaşkanı Erdoğan, çalışmalarını yurt dışındaki temaslarıyla sürdürüyor.

Zirve Özbekistan’da başladı

Ekonomik İşbirliği Örgütü 16. Zirvesi Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye’yi zirvede temsil ediyor.

Aile fotoğrafı için bir araya geldiler

Liderler, Özbekistan Cumhurbaşkanı Shavkat Mirziyoyev’in ev sahipliği yaptığı etkinlik öncesinde aile fotoğrafı için bir araya geldi.

Mirziyoyev, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı karşıladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, zirvenin düzenlendiği Taşkent Uluslararası İş ve Kongre Merkezi’ne gelişinde Mirziyoyev tarafından karşılandı.

Liderler yerlerini aldı

Burada çekilen aile fotoğrafında Erdoğan ve Mirziyoyev’in yanı sıra İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Pakistan Geçici Hükümeti Başbakanı Anvarul Hak Kakar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Kazakistan Başbakanı Alihan İsmailov, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadir Caparov, Tacikistan Cumhurbaşkanı Emomali Rahman ve Türkmenistan da yer alıyor. Cumhurbaşkanı Serdar Berdimuhamedov da hazır bulundu. .

Fotoğraf çekimi sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sağında Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, solunda ise Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev yer aldı.

Zirvede ticari ve ekonomik ilişkiler ele alınacak

Zirvede, Türkiye’nin kurucu üyesi olduğu örgütün etkinliğinin artırılması, üye ülkeler arasındaki ticaretin, ulaşım ağlarının ve ilişkilerin geliştirilmesi gibi konular ele alınacak.

konyaalti-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu